Omgaan met geheugen-problemen

 

Met het ouder worden kan iedereen wat meer gaan vergeten. Soms zijn de geheugenproblemen echter ernstiger dan de ‘normale’ vergeetachtigheid. Geheugenproblemen zijn hinderlijk en brengen veranderingen met zich mee. Het kan veel vragen oproepen en gevoelens van onzekerheid teweeg brengen. Zowel degene die geheugenproblemen heeft, als hun naasten, moeten hiermee leren omgaan. U en uw partner ontvangen in het programma informatie over de gevolgen van geheugenproblemen en praktische tips. Middels oefeningen en het delen van ervaringen gaat u zelf actief aan de slag. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Vragen? Neem contact met ons op

Programma

Verschillende onderwerpen komen aan bod:

 • ontspannende activiteiten

 • sociaal netwerk

 • uitdagingen voor de zorgverlener

 • omgaan met stress en angst


Middels oefeningen en het delen van ervaringen ga je zelf actief aan de slag. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Zelfmanagement programma

Het programma is opgebouwd volgens de PEPP4ALL methode. Dit is hét wetenschappelijk onderbouwde zelfmanagement programma voor chronisch zieken en mantelzorgers. Er wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden in plaats van beperkingen, acceptatie en goed voor jezelf zorgen. je kunt rekenen op gedreven en professionele trainers met jarenlange praktijkervaring.

Voor wie

Het programma is bedoeld voor mensen van ongeveer 55 jaar en ouder die in hun dagelijks leven hinder ondervinden van geheugenproblemen. Samen met hun partner of mantelzorger volgen ze het programma.

 

Om achteraf teleurstellingen te voorkomen vindt na aanmelding een intakegesprek plaats om te kijken of het programma geschikt is voor u.

Waar & wanneer

Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten en start op verschillende momenten in het jaar.

 

 • Startdatum 18 oktober - 14.00 tot 16.00 uur
  Bijeenkomsten vinden plaats op: 18 en 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november, 6 december.
  Locatie: Vitaal Thuis ruimte in zorgcentrum Mariënburght, Graafschap Hornelaan 2 in Budel.
 • Startdatum 31 oktober - 10.00 tot 12.00 uur
  Bijeenkomsten vinden plaats op: 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november, 5, 12 en 18 december.
  Locatie: Zorgplein Land van Horne, Vogelsbleek 1 in Weert.

 

Wilt u graag deelnemen, maar bent 1 of meerdere bijeenkomsten verhinderd? Neem dan contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Meld u aan 

Meld u aan voor het programma door het onderstaande formulier in te vullen en op 'verzenden' te klikken.

Vragen met een * zijn verplicht
Geen actuele items gevonden