Wonen
met zorg

 

Stichting Land van Horne biedt diverse combinaties aan als het gaat om wonen en zorg in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Someren en Cranendonck. Er zijn verschillende mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld in een appartement of aanleunwoning in of nabij een (woon)zorgcentrum gaan wonen en gebruik maken van de zorg- en welzijnsdiensten van Land van Horne. Natuurlijk woont u zo lang mogelijk zelfstandig thuis maar als dat niet meer gaat, dan kunt u in een zorgcentrum bij u in de buurt gaan wonen. Een nieuw thuis.

 

Tijdelijk verblijven in een zorgcentrum behoort ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld als u herstellend bent van een operatie (Herstelzorg) of wanneer uw mantelzorger even op adem wil komen (Respijtzorg). We spreken dan van kortdurend verblijf.

 

Vragen? Neem contact met ons op 

Je kunt bij ons terecht op de volgende locaties:

REC Huntington

De ziekte van Huntington is ingrijpend voor het leven van de patiënt en zijn of haar familie. Naast het feit dat de ziekte heftig is en op dit moment nog niet te genezen of af te remmen, krijgen zij ook met tal van andere onderwerpen te maken. Gespecialiseerde zorg en ondersteuning in een vroeg(er) stadium van de ziekte kan de patiënt en familie enorm helpen. Land van Horne heeft al sinds 1982 ervaring en sinds 2023 officieel de status van Regionaal Expertisecentrum Huntington. Wij zetten onze kennis graag in, voor zowel de patiënt als de familie, met advies, dagbehandeling, poliklinische screening en specialistische woongroepen.

 

Meer informatie

Vitaal Thuis

U wilt zo lang mogelijk op een vitale manier thuis kunnen blijven wonen. Doordat u ouder wordt of een operatie of ziekte heeft doorgemaakt is dat echter niet meer vanzelfsprekend. De behandelaren van het Vitaal Thuis-team kunnen u helpen.

 

Wij bieden diverse therapievormen aan in uw vertrouwde omgeving. Ook kunnen u en uw mantelzorgers bij ons terecht voor een aantal cursussen en programma's zoals Gezond ouder worden en Vitaal met dementie. 

 

 

Meer informatie