Mariënburght Budel

Zorgcentrum Mariënburght is al jaren een begrip in Budel en omstreken en is gelegen even buiten het centrum van Budel. De appartementen zijn ruim opgezet en de locatie beschikt over diverse mooie binnentuinen en een prachtige gasterij Kom-Eet.

 

 

Bekijk de 360º foto's van Mariënburght

Mariënburght

Graafschap Hornelaan 2

6021 XL - Budel

Routebeschrijving
 088 987 80 78
 marienburght@landvanhorne.nl
Bel me terug
Neem een kijkje binnen:

Alle vormen van ouderenzorg onder één dak

In Mariënburght bieden we alle vormen van ouderenzorg onder één dak: van thuiszorg, VPT tot verpleeghuiszorg. Er zijn in Mariënburght appartementen voor ouderen met somatische (lichamelijke) klachten. Ook zijn er appartementen voor echtparen indien beiden een passende zorgindicatie hebben. Tevens beschikt het zorgcentrum over appartementen speciaal voor ouderen met dementie. Er wonen ouderen op de verpleegafdeling en in kleinschalige groepswoningen waar we belevingsgerichte zorg bieden.

 

Belevingsgerichte zorg

Stichting Land van Horne vindt dat ieder mens zichzelf mag zijn, en zichzelf moet kunnen blijven, ook als hij of zij door omstandigheden op de hulp van anderen is aangewezen. Leven op uw eigen manier en uzelf thuis voelen. In zorgcentrum Mariënburght proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij uw leefwereld. U wordt gestimuleerd om dingen te doen die u nog kan en waar u plezier aan beleeft. Ook uw familie wordt hier actief bij betrokken. Iedereen heeft op een andere manier zorg en aandacht nodig en daar spelen we op in.

Activiteiten:
Kienen
Koor De Zanglijsters
Duo- en rolstoelfiets
Landelijke activiteiten
Beweegactiviteiten
Muziekmiddagen
Buurtactiviteiten
Breien en haken

Thuiszorg

Land van Horne verhuurt bij zorgcentrum Mariënburght 20 appartementen die zijn ingericht op het veilig en comfortabel wonen. Hier bieden we thuiszorg. Ook zijn er in de aangrenzende bouw, boven de groepswoningen, 28 appartementen voor mensen met een indicatie voor thuiszorg. Wonen Limburg verhuurt deze appartementen en Land van Horne kan er thuiszorg leveren, net zoals in de rest van de gemeente.

Zorg op maat

Wij vinden het belangrijk dat u in Mariënburght zo zelfstandig mogelijk kunt wonen, binnen een prettige en veilige leefomgeving. Een nieuw thuis. Familie, vrienden en de lokale gemeenschap zijn hierbij van grote waarde. Uw mogelijkheden en behoeften, met ondersteuning van mensen uit uw omgeving, vormen het uitgangspunt bij het bieden van onze zorg. We bespreken met u en uw mantelzorgers welke zorg en ondersteuning zij kunnen (blijven) bieden. Professionele zorg is aanvullend en ondersteunend.

Sfeer en karakter

Naast de best passende zorg zijn ontmoeten, gezelligheid en sfeer erg belangrijk. Ieder zorgcentrum van Land van Horne heeft een eigen sfeer en karakter. Mariënburght is een sfeervolle locatie waarin het dorp Budel centraal staat. In het zorgcentrum zijn verschillende faciliteiten en voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Ook worden er vele gezellige activiteiten georganiseerd waaraan u kunt deelnemen. Kijk voor meer informatie over de faciliteiten en activiteiten bovenaan deze pagina.

Zorgkaart Nederland

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
Zorgcentrum Mariënburght heeft waarderingen ontvangen op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Contact

Wilt u meer informatie over zorgcentrum Mariënburght? Of wilt u zorg of hulp regelen voor uzelf of voor uw naaste? Er komt dan vaak veel op u af en we kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via: 0900 333 55 55 of stuur een e-mail naar info@landvanhorne.nl.

Faciliteiten

Voor meer informatie over de mogelijke kosten gaat u naar: kosten aanvullende diensten.

Aansluiting openbaar vervoer
Biljart
Gratis Wifi
Kapper
Parkeergelegenheid
Gasterij Kom-Eet
Stiltecentrum
Tuin
Wasservice
Winkel
Huis- & kabelkrant