Revalidatie

voor ouderen

Revalideren is hard werken. Na een operatie aan uw heup, knie of schouder of bijvoorbeeld na een CVA, vraagt uw herstel veel inzet van u. Uw motivatie om uw doel te bereiken is belangrijk. Wij ondersteunen u hierbij en werken samen aan uw doel in ons Geriatrisch Revalidatiecentrum in Weert. Als we inschatten dat het thuis wonen weer zal lukken, kunt u thuis uw revalidatie vervolgen.

Wat is geriatrische revalidatie?

Dit is revalidatie speciaal voor ouderen; daarin zijn we gespecialiseerd. Ook mensen met dementie of beginnende geheugenstoornissen kunnen na een ziekte of operatie bij ons revalideren. De behandelaren zijn extra geschoold om hen goed te kunnen begeleiden.

Revalidatie na bijvoorbeeld operatie nieuwe heup of CVA

Revalidatie is nodig als thuis herstellen in het begin niet gaat. Bijvoorbeeld na een operatie, na een ongeluk of bij aandoeningen als een CVA (beroerte). In ons Geriatrisch Revalidatiecentrum krijgt u een persoonlijk programma met allerlei therapieën, zoals fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Een behandelteam staat voor u klaar. Het klimaat is therapeutisch en ons motto is dan ook: 'alles is revalidatie'. Alles wat u thuis deed, gaat u hier ook weer doen. Bijvoorbeeld de tafel dekken en het bed opmaken. Dat helpt u bij het herstel.

Thuis herstellen

Als het beter gaat en het is veilig om naar huis te gaan, dan kunt u de revalidatie vanuit huis voortzetten. Uw revalidatie blijft onder verantwoordelijkheid van de specialist ouderengeneeskunde. Ook kunnen we met u bekijken of u thuis (tijdelijk) nog meer steun nodig hebt, zoals thuiszorg of hulp bij het huishouden.

Contact

Hebt u vragen over revalideren? Of hebt u een geplande operatie voor een nieuwe knie of nieuwe heup en wilt u alvast meer weten over revalidatie? Een cliëntadviseur vertelt u graag meer. Zij zijn bereikbaar via:

 

0900 333 55 55 csd@landvanhorne.nl

 

Breed cursusaanbod van Vitaal Thuis

Iedereen wil graag vitaal ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig wonen. U kunt zelf een steentje hieraan bijdragen door uw mentale en lichamelijke veerkracht te vergroten. Wij helpen u hiermee op weg door het aanbieden van (preventieve) programma's. De behandelaren van Vitaal Thuis geven diverse (gratis) programma's die u nieuwe inzichten en praktische handvatten geven die direct toepasbaar zijn.