Logopedie

Wist u dat een logopedist van Land van Horne u kan helpen bij alle aspecten rondom communicatie? Dat kan ook als u thuis woont. De logopedisten van het Vitaal Thuis team staan voor u klaar. Het is voor iedereen die problemen ondervindt op het gebied van spraak, taal, adem, stem, mondfuncties, aangezichtsverlamming, gehoor en slikken. Het zijn functies die heel belangrijk zijn in ons dagelijks leven en die je sterk kunnen belemmeren als ze niet goed meer meewerken. De logopedist van Land van Horne helpt u graag. Voorbeelden van problemen waarbij de logopedist kan helpen zijn: het niet goed uit de woorden kunnen komen, onduidelijk spreken, stemproblemen en slechter horen. De logopedist helpt bij het optimaliseren van de communicatie en bij het zo goed mogelijk laten verlopen van het eten en drinken.

Ook bij beroerte, dementie of MS

Daarnaast helpen de logopedisten mensen die klachten hebben door een neurologische aandoening. Bijvoorbeeld wanneer afasie, dysartrie of slikproblemen ontstaan door een beroerte (CVA). Ook bij neurodegeneratieve ziekten, zoals de Ziekte van Parkinson, dementie, ALS, of een andere spierziekte kunt u bij onze logopedisten terecht. Onze logopedisten hebben specialisaties op het gebied van COPD, Mimetherapie, Hoofd-hals Oncologie, Manuele Facilitatie van de larynx (MFL) en Spraak-muziek therapie voor afasie (SMTA).

We zijn aangesloten bij ParkinsonNet en staan geregistreerd in het afasieregister

 

Op maat

Naast het onderzoeken en behandelen geven we ook voorlichting en adviezen op maat. Ook kunnen we de partner of naaste familie adviezen en tips geven. Mocht de behandeling niet voldoende blijken, dan kunnen we samen kijken naar alternatieven, zoals een communicatiehulpmiddel.

Vergoeding

Voor logopedie van Land van Horne hebt u een verwijzing nodig. Logopedie wordt vergoed door uw basiszorgverzekering. Voor meer informatie kunt u uw polis nakijken of contact opnemen met u verzekeraar. Komt u er niet uit, dan helpen onze logopedisten u graag hierbij.

Contact 

Logopedie is mogelijk op locaties in Weert, Nederweert, Maarheeze, Budel en Stramproy. De behandeling is voor volwassenen en ouderen. Voor een behandeling zijn de logopedisten beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. De logopedisten van het Vitaal Thuis team komen ook aan huis als dat nodig is. Neem contact op voor meer informatie:

 

088 987 85 00  logopedie@landvanhorne.nl

Breed cursusaanbod van Vitaal Thuis

Iedereen wil graag vitaal ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig wonen. U kunt zelf een steentje hieraan bijdragen door uw mentale en lichamelijke veerkracht te vergroten. Wij helpen u hiermee op weg door het aanbieden van (preventieve) programma's. De behandelaren van Vitaal Thuis geven diverse (gratis) programma's die u nieuwe inzichten en praktische handvatten geven die direct toepasbaar zijn.