Fysiotherapie

Wist u dat wij ook fysiotherapie bieden aan mensen die thuis wonen? Als u problemen ervaart op het gebied van conditie, spierkracht, balans, opstaan of bijvoorbeeld met lopen, dan kunnen de fysiotherapeuten van het team Vitaal Thuis u behandelen. Zij helpen u om uw klachten te verminderen zodat u zoveel mogelijk kunt blijven doen wat u voorheen deed. Ook kunnen zij u leren omgaan met het verlies van uw beweeglijkheid als dat nodig is.

Oefentherapie

Door een operatie, ziekte of door het ouder worden kunt u tegen deze problemen aanlopen die uw dagelijks leven belemmeren of beïnvloeden. Onze therapie bestaat vooral uit oefentherapie, met als doel u zo zelfstandig mogelijk te laten bewegen en functioneren.

Ook voor uw familie

Wij zijn er voor u en uw partner of naaste familielid. Zo kunnen we hen informatie geven over het ziektebeeld, en uitleg geven hoe ze u bij dagelijkse activiteiten kunnen ondersteunen. Eventueel met gebruik van hulpmiddelen.

Onze specialisaties

De fysiotherapeuten van het Vitaal Thuis team zijn gespecialiseerd in fysiotherapie voor:

  • Geriatrie (ouder worden)
  • Oedeem
  • Parkinson
  • Huntingon
  • Amputatie
  • Handtherapie
  • Oncologie
  • Draaiduizeligheid (BPPD)
  • Etalagebenen (Claudicatio Intermittens)
  • Ook doen wij medical taping

 

Daarnaast werken wij nauw samen met verschillende disciplines, zoals de ergotherapie, logopedie, diëtetiek, maatschappelijk werk en psychologie. Omdat we alles onder één dak hebben, kunnen wij gemakkelijk met elkaar overleggen als het nodig is. Op deze manier kunnen wij u zo goed mogelijk behandelen.

Vergoeding fysiotherapie

Voor fysiotherapie van Land van Horne hebt u een verwijzing nodig. De vergoeding voor fysiotherapie is verschillend per zorgverzekeraar. U kunt uw polis nakijken of contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Onze fysiotherapeuten helpen u hier graag bij als u er niet goed uitkomt.

Contact

Voor fysiotherapie kunt u terecht in de therapieruimten bij u in de buurt: in onze zorgcentra in Someren, Maarheeze, Budel, Weert, Nederweert, Stramproy, Heythuysen, Haelen en we komen graag bij u thuis als dit medisch noodzakelijk is. Voor een behandeling zijn de fysiotherapeuten beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak tijdens kantooruren naar:

 

088 987 85 00 

Breed cursusaanbod van Vitaal Thuis

Iedereen wil graag vitaal ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig wonen. U kunt zelf een steentje hieraan bijdragen door uw mentale en lichamelijke veerkracht te vergroten. Wij helpen u hiermee op weg door het aanbieden van (preventieve) programma's. De behandelaren van Vitaal Thuis geven diverse (gratis) programma's die u nieuwe inzichten en praktische handvatten geven die direct toepasbaar zijn. 

Fitness Vitaal 50+

In ons Behandelcentrum in Weert bieden we Fitness Vitaal 50+: fitnessgroepen begeleid door bewegingsagogen van Land van Horne. Voor iedereen die graag sport, maar zich minder thuis voelt in een sportschool. Of voor degenen die het liefst onder begeleiding sporten. Ook onze cliënten die klaar zijn met fysiotherapie, bieden we hiermee een mogelijkheid om door te trainen. 

 

Lees meer over Fitness Vitaal 50+