Activiteiten

en beweging

Als u wat ouder wordt, kunt u zelf kiezen hoe u uw tijd invult. De een heeft het nog drukker dan voor het pensioen, voor de ander voelt de week misschien stiekem wat leeg. Wilt u graag wat voor uzelf ondernemen en anderen ontmoeten, dan zijn de activiteiten voor ouderen van Land van Horne misschien wel iets voor u.

Activiteiten

We hebben diverse activiteiten: maak een schilderij, doe mee aan de geheugentraining, speel koersbal of boccia, leg een kaartje of win een prijs met kienen. Iedere week is er van alles te doen in de (woon)zorgcentra. Op de locatiepagina's is te zien wat er op elke locatie wordt aangeboden. Het kan per locatie of activiteit verschillen of het voor externen mogelijk is om aan te sluiten, neem hiervoor contact op met de desbetreffende locatie. 

 

Beweegactiviteiten

Lichaamsbeweging is belangrijk, zeker ook voor ouderen. Daarom organiseren wij allerlei beweegactiviteiten en groepslessen in onze (woon)zorgcentra. Onder deskundige begeleiding van een beweegagoog of een Meer Bewegen voor Ouderen-docent kunt u samen met andere ouderen spel- en bewegingsplezier ervaren. Bij veel van deze activiteiten kunnen ook mensen uit de buurt deelnemen.

 

Het kan per locatie verschillen of er mogelijkheden zijn om aan te sluiten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op een specifieke locatie? Neem dan contact op. 

 

Daarnaast organiseert Land van Horne ook regelmatig wat grotere activiteiten waar mensen uit de buurt bij aan kunnen sluiten, zoals een muziek- of een dansmiddag.

 

Kosten activiteiten

Voor de meeste activiteiten betaalt u een kleine bijdrage van bijvoorbeeld 1, 2 of 3 euro. Zijn er materialen nodic, bijvoorbeeld bij bloemschikken, dan kan het bedrag iets hoger liggen. Informeer voor de exacte bedragen bij de locaties zelf. 

 

Vragen?

Neem contact op met de locatie van uw keuze of bel naar het algemene informatienummer

 

0900 333 55 55

Samen sporten motiveert, is gezellig en u werkt op een leuke en ontspannen manier aan uw gezondheid. Voor de groepslessen kan een eigen bijdrage gevraagd worden. We bieden beweegactiviteiten en groepslessen aan op diverse locaties. Bij veel van deze activiteiten kunnen ook mensen uit de buurt deelnemen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op een specifieke locatie? Neem dan contact op.

 

Beweegtuinen

Samen oefeningen doen op een ongedwongen manier kan ook in onze beweegtuinen. Zowel op locaties in Cranendonck, Weert als Nederweert staan toestellen in de buitenlucht die u helpen bij het lichamelijk gezond blijven. Afhankelijk van de locatie, kunnen de toestellen zelfstandig en zonder kosten gebruikt worden.

 

Vragen?

Neem contact op met de locatie van uw keuze of bel naar het algemene informatienummer.

 

0900 333 55 55

Fitness Vitaal 50+

Bewegen maakt u fitter, sterker en leniger. Maar bewegen is ook goed voor de hersenen én voor uw humeur. Speciaal voor de oudere doelgroep is er Fitness Vitaal 50+. Dit zijn fitnessgroepen die begeleid worden door de beweegagogen van Land van Horne. U krijgt professionele begeleiding en een oefenschema op maat. Door de kleine fitnessgroepen (maximaal 8 personen), sport u in een gezellige en ongedwongen sfeer, zonder prestatiedruk. 

Waar en wanneer?

We sporten in de oefenzaal van het Behandelcentrum aan het Zorgplein Land van Horne (Vogelsbleek 1, Weert). De fitnessgroepen zijn op de volgende dagen en tijdstippen:

    • maandag van 15.00 tot 16.00 uur
    • maandag van 16.00 tot 17.00 uur
    • woensdag van 15.00 tot 16.00 uur
    • vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur
    • vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur

 

Kosten

Wilt u één keer per week onder begeleiding sporten? Dan betaalt u €48,80 euro per maand. Wilt u 2 keer per week sporten, dan betaalt u €67,00 euro per maand. De inschrijfkosten bedragen eenmalig €30,50 euro.

 

Inschrijvingen

Iedereen kan zich aanmelden. De enige voorwaarde is dat de deelnemers grotendeels zelfstandig kunnen trainen. 

 

Vragen?

Lijkt het u wat om bij ons te komen sporten of wilt u eens vrijblijvend een fitnessles uitproberen? Neem dan contact op.

 

088 987 85 00 vitaalthuis@landvanhorne.nl 

Vitaal Thuis

U wilt zo lang mogelijk op een vitale manier thuis kunnen blijven wonen. Doordat u ouder wordt of een operatie of ziekte heeft doorgemaakt is dat echter niet meer vanzelfsprekend. De behandelaren van het Vitaal Thuis-team kunnen u helpen.

 

Wij bieden diverse therapievormen aan in uw vertrouwde omgeving. Ook kunnen u en uw mantelzorgers bij ons terecht voor een aantal cursussen en programma's zoals Gezond ouder worden en Vitaal met dementie. 

 

 

Meer informatie