Dagbesteding

Even je zorgen vergeten en genieten van gezelligheid en van mensen om je heen. Dagbesteding biedt een zinvolle invulling van je dag door middel van allerlei activiteiten die gericht zijn op sfeer, gezelligheid, sociaal contact en zelfredzaamheid. Voor deelname aan de dagbesteding is een Wmo-indicatie van de gemeente (Wet maatschappelijke ondersteuning) of een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Het kan ook via het PGB (persoonsgebonden budget) georganiseerd worden of op eigen kosten. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer uitleg of ondersteuning bij het aanvragen.

Dagritme en ook 'onder de mensen'

Dagbesteding is voor mensen die thuis wonen en voor zichzelf geen zinvolle daginvulling kunnen organiseren. Zij hebben moeite om de dagelijkse activiteiten te regelen waardoor ze in een sociaal isolement kunnen komen. Dit kan komen door bijvoorbeeld beginnende dementie, of door een lichamelijke beperking. Dagbesteding brengt structuur in hun dag en week en kan ervoor zorgen dat iemand (langer) thuis kan blijven wonen.

Activiteiten en gezellige sfeer

Bezoekers kunnen een of meerdere dagen per week naar dagbesteding in de buurt gaan. Hoe ziet zo'n dag er dan uit? We starten tussen 9 uur en half 10. We ondernemen gedurende de dag samen allerlei activiteiten in de huiskamer, of in de buitenlucht, zoals geheugen-, creatieve, sociale en beweegactiviteiten.

 

Alle activiteiten zijn gericht op sociaal contact en zelfredzaamheid waarbij sfeer en gezelligheid erg belangrijk is. We spelen in op de persoonlijke vragen van deelnemers: wat zijn zij zelf altijd gewend om te doen of wat ondernemen ze graag. Tussen de middag eten we gezamenlijk de maaltijd en er is gelegenheid om even te rusten. Rond 16 uur sluiten we de dag af en gaan de bezoekers weer naar huis.

Aanvragen

Dagbesteding is mogelijk in Budel, Soerendonk, Nederweert, Weert en Stramproy. Voor deelname is een Wmo-indicatie van de gemeente nodig (Wet maatschappelijke ondersteuning) of een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg). Het kan ook via het PGB (persoonsgebonden budget) georganiseerd worden of op eigen kosten. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer uitleg of ondersteuning bij het aanvragen.

Dagbesteding steunt mantelzorg

Als u al langere tijd veel voor uw partner of uw vader of moeder zorgt, dan hebt u ook af en toe een moment voor uzelf nodig. Dagbesteding biedt rustpunten in de week voor de mantelzorgers. Hierdoor krijgt u wat meer ruimte en kunt u uw familielid ook beter blijven helpen. Er is bij de dagbesteding ook aandacht voor de mantelzorger. We denken graag mee en kunnen advies geven als u thuis ergens tegen aanloopt.  

Naast dagbesteding is dagbehandeling ook mogelijk

Naast dagbesteding ook specialistische zorg nodig, zoals fysiotherapie of een behandeling van een psycholoog? Dan kan dagbehandeling een mogelijkheid zijn. Lees meer op onze Zorg bij ons pagina. Lees meer

 Dagbesteding is beschikbaar in:

 

Budel (De klimroos) - Nederweert (St. Joseph) - Soerendonk (Zorgboerderij 't Schutje) - Stramproy (Kwartierstaete) - Weert (Martinus, Nedermazehof, Ververshof en Zuyderborgh)