Woongroepen Huntington Weert

De ziekte van Huntington is ingrijpend voor het leven van de patiënt en zijn of haar familie. Naast het feit dat de ziekte heftig is en op dit moment nog niet te genezen of af te remmen, krijgen zij ook met tal van andere onderwerpen te maken. Er is vaak weinig begrip en kennis. Daarnaast speelt ook de erfelijkheid een grote rol binnen gezinnen en families.

Gespecialiseerde zorg en ondersteuning in een vroeg(er) stadium van de ziekte kan de patiënt en familie enorm helpen. Stichting Land van Horne heeft ervaring sinds 1982 met de ziekte van Huntington en zet deze kennis graag in, voor zowel de patiënt als de familie, met advies, dagbehandeling, poliklinische screening en specialistische woongroepen.

Woongroepen Huntington

Vogelsbleek 1

6001 BE - Weert

Routebeschrijving
 0900 333 55 55
 huntington@landvanhorne.nl
Bel mij terug
Neem een kijkje binnen:

Advies, screening, dagbehandeling en polikliniek

Mensen met de ziekte van Huntington zijn gebaat bij specialistische zorg. Vaak komen ze hier pas laat mee in aanraking omdat de ziekte zo onbekend is en er vaak niet meteen een hulpvraag ontstaat vanuit de patiënt. Land van Horne wil mensen in een vroeg(er) stadium ondersteunen. Lees op deze pagina alles over advies, screening, dagbehandeling en over onze polikliniek.

 

Wonen in een specialistische groepswoning

Mensen met Huntington wonen vaak meerdere jaren in een zorginstelling. In Weert hebben wij drie nieuwe specialistische woongroepen. "We merken dat het de ervaring is die telt bij deze complexe en onbekende ziekte. We hebben kennis van het ziekteverloop, bieden structuur en rust en weten hoe we om moeten gaan met veranderend gedrag. We proberen ervoor te zorgen dat de cliënt op zijn of haar gemak is, een zinvolle daginvulling heeft en actief blijft. We gaan mee in de wensen van de cliënt, zo lang als dat kan. Vaak zijn mensen nog jong; we maken die extra stappen graag voor hen. Het is een heftige ziekte met opvallende symptomen en er rust vaak een taboe op. Het is belangrijk om door de ziekte heen te kijken en de persoon te blijven zien. 

Activiteiten:
Beweegactiviteiten
Geheugentraining
Voetzoolreflexmassages
Schilderen
Welzijnsactiviteiten
Individuele activiteiten
Groepsactiviteiten

Expertteam Huntington en samenwerking

Het expertteam Huntington bestaat uit professionals die zijn gespecialiseerd in de ziekte van Huntington. Zij kunnen gevraagd worden voor de consulten, screening en bieden de zorg en behandeling in de groepswoningen.

 

Ons expertteam bestaat uit:

- Specialist Ouderengeneeskunde                         - Logopedist
- Coördinerend verpleegkundige                           - Diëtist 
- Psycholoog                                                             - Maatschappelijk werk 
- Fysiotherapeut                                                       - Consulent Zintuigactivering 
- Ergotherapeut

 

Om de kwaliteit van zorg te optimaliseren, werken we samen met diverse instanties: Huntington Kennis Netwerk Nederland, Huntington Netwerk - ZON (Zuidoost Nederland), Vereniging van Huntington, Maastricht MUMC+ en Archipel.

Contact

Wilt u meer informatie over een consult, screening of de woongroepen? U kunt contact opnemen met onze cliëntadviseurs. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 16.30 uur via telefoonnummer 0900 333 55 55. Zij kunnen u ook meer vertellen over de vergoedingen en indicaties en u doorverwijzen naar het expertteam als u specifieke vragen voor hen heeft. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het Huntingtonteam via huntington@landvanhorne.nl.

Faciliteiten

Voor meer informatie over de mogelijke kosten gaat u naar: kosten aanvullende diensten.

Aansluiting openbaar vervoer
Gasterij De Mantel
Kapper
Gratis wifi
Parkeergelegenheid
Tuin en daktuin
Wasservice
Snoezelruimte