Hornehoof Weert

In hartje Weert ligt het nieuwe woonzorgcentrum Hornehoof. Vanwege de centrale ligging in de stad hebt u allerlei voorzieningen binnen handbereik. In het woonzorgcentrum zelf is de ontmoetingsruimte de centrale plek. Bewoners en buurtgenoten ontmoeten elkaar hier onder het genot van een kopje koffie of tijdens een van de variërende activiteiten.

 

 

Bekijk de 360º foto's van Hornehoof

Kleinschalig wonen

We bieden verschillende vormen van zorg in Hornehoof. Er zijn in het woonzorgcentrum 6 groepswoningen gecreëerd, ook wel kleinschalig wonen genoemd. Hier biedt Stichting Land van Horne intensieve zorg aan ouderen met dementie. Deze kleinschalige vorm van wonen biedt u een veilige, herkenbare woonomgeving, waarin u zich maximaal 'thuis' zult voelen.

 

Appartementen zorg en begeleiding

Naast de groepswoningen zijn er binnen Hornehoof ook 31 appartementen waar Land van Horne zorg en begeleiding biedt aan ouderen met somatische (lichamelijke) klachten. Het uitgangspunt is hierbij dat u zo zelfstandig mogelijk blijft functioneren in een veilige en comfortabele omgeving.  

Activiteiten:
Beweegactiviteiten
Huishoudelijke activiteiten
Spelactiviteiten
Kookworkshops
Muziekactiviteiten
Seizoensactiviteiten

Thuiszorg

Tot slot zijn er in Hornehoof ook appartementen te huur via Wonen Limburg. Deze appartementen zijn gericht op veilig en comfortabel wonen. Als bewoner ontvangt u naar behoefte thuiszorg van Land van Horne. Daarbij kunt u denken aan hulp bij het huishouden of persoonlijke verzorging. We kunnen bijvoorbeeld helpen bij het wassen en aankleden. Als het nodig is, komen we meerdere keren per dag bij u thuis. Wij kijken samen met u welke zorg wanneer nodig is.

Zorg op maat

Wij vinden het belangrijk dat u in Hornehoof zo zelfstandig mogelijk kunt wonen, binnen een prettige en veilige leefomgeving. Een nieuw thuis. Familie, vrienden en de lokale gemeenschap zijn hierbij van grote waarde. Uw mogelijkheden en behoeften, met ondersteuning van mensen uit uw omgeving, vormen het uitgangspunt bij het bieden van onze zorg. We bespreken met u en uw mantelzorgers welke zorg en ondersteuning zij kunnen (blijven) bieden. Professionele zorg is aanvullend en ondersteunend.

Sfeer en karakter

Naast goede zorg staan ontmoeten, gezelligheid en sfeer hoog in het vaandel. Ieder woonzorgcentrum van Land van Horne heeft een eigen sfeer en karakter. Hornehoof ligt vlak bij het centrum van Weert waardoor vele voorzieningen binnen handbereik zijn. Er worden in de ontmoetingsruimte, genaamd 't Gaffel, verschillende activiteiten georganiseerd door bewoners en vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom om hieraan deel te nemen. Het woonzorgcentrum beschikt tevens over verschillende faciliteiten en voorzieningen waarvan u gebruik kunt maken.

Zorgkaart Nederland

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl

 

Woonzorgcentrum Hornehoof heeft waarderingen ontvangen op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Contact

Wilt u meer informatie over wonen en zorg in woonzorgcentrum Hornehoof? Of wilt u zorg of hulp regelen voor uzelf of voor uw naaste? Er komt dan vaak veel op u af en we kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via: 0900 333 55 55 of stuur een e-mail naar info@landvanhorne.nl.

Faciliteiten

Voor meer informatie over de mogelijke kosten gaat u naar: kosten aanvullende diensten.

Aansluiting openbaar vervoer
Ontmoetingsruimte 't Gaffel
Gratis wifi
Tuin
Wasservice