Ergotherapie

Vaak denken we er niet over na, maar het uitvoeren van gewone dagelijkse dingen kan ineens een uitdaging worden na een ongeluk, door een aandoening of het ouder worden. Misschien gaat het wassen en uzelf aankleden moeilijker of kunt u een kraan niet meer goed open draaien. Onze ergotherapeuten van het Vitaal Thuis team geven u advies en praktische tips, zodat u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen. Ook uw hobby's. 

Opnieuw aanleren

Vitaal Thuis team komt een kijkje bij u thuis nemen. Misschien gaat het traplopen moeilijker, kunt u een kraan niet goed openen of kunt u iets niet optillen. Samen kijken we of u dit weer opnieuw kunt aanleren, of dat u het op een andere manier kunt doen of met een hulpmiddel. Soms vragen wij u om naar onze oefenruimte te komen om vaardigheden te oefenen.

Aanvragen hulpmiddelen of woningaanpassingen

We kunnen u daarnaast adviseren bij het gebruik en aanvragen van hulpmiddelen, groot of klein. De bekendste zijn een rolstoel of scootmobiel, maar ook hulpmiddelen bij het aan- en uittrekken van steunkousen. Ook geven we advies over woningaanpassingen om veilig thuis te kunnen blijven wonen. Denk hierbij aan het verlagen van een drempel, een traplift of een douchestoel.

Specialismen

De ergotherapeuten van Land van Horne zijn gespecialiseerd in ergotherapie bij:

  • Reumatoïde artritis
  • Artrose
  • Parkinson
  • COPD
  • Dementie
  • Huntington
  • CVA
  • Oncologie

 

Daarnaast geven onze therapeuten geven ook speciale trainingen. Zo is er bijvoorbeeld een scootmobieltraining mogelijk. Ook bieden zij een praktische cursus van 4 dagdelen voor mensen met reumatoïde artritis en artrose. 

Vergoeding

Voor ergotherapie van Land van Horne hebt u een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. U krijgt 10 uur ergotherapie aan huis vergoed uit de basiszorgverzekering, nadat het eigen risico van uw verzekering verbruikt is. Meer informatie vindt u op uw polis of u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Onze ergotherapeuten helpen u ook graag hierbij als u er niet goed uitkomt.

Contact 

Hebt u advies nodig van een ergotherapeut? Voor een behandeling zijn de ergotherapeuten beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak tijdens kantooruren via:

 

088 987 85 00 ergotherapie@landvanhorne.nl

 

Breed cursusaanbod van Vitaal Thuis

Iedereen wil graag vitaal ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig wonen. U kunt zelf een steentje hieraan bijdragen door uw mentale en lichamelijke veerkracht te vergroten. Wij helpen u hiermee op weg door het aanbieden van (preventieve) programma's. De behandelaren van Vitaal Thuis geven diverse (gratis) programma's die u nieuwe inzichten en praktische handvatten geven die direct toepasbaar zijn. 

Multidisciplinaire behandeling bij Fysio Lifestyle Weert

Iedere dinsdagmiddag is een ergotherapeut van Land van Horne aanwezig bij Fysio Lifestyle Weert om deze cliënten te kunnen voorzien van een optimale behandeling en begeleiding.

 

Meer informatie