Diëtetiek

Wist u dat u ook als u thuis woont advies kunt vragen aan onze diëtisten van het team Vitaal Thuis? Zij kunnen u helpen als u uw voeding aan wilt (of moet) passen. En hulp is vaak zeer welkom, want uw voeding en gewoonten aanpassen blijkt niet zo gemakkelijk. Dag in, dag uit moet u letten op wat u eet, hoeveel u eet en wanneer. Daarnaast is het belangrijk gemotiveerd te blijven. Onze diëtisten geven voedings- en dieetadvies en coachen u bovendien om uw dieet vol te kunnen houden. Zodat u afvalt, juist weer op gewicht komt of een gezonde samenstelling hebt van uw voeding bij een aandoening.

Afvallen en aankomen

Vaak denk je bij een diëtist aan iemand die advies geeft als je wilt afvallen. "Dat doen we uiteraard ook. Maar veel mensen kloppen juist bij ons aan, omdat ze te veel afvallen of ondergewicht hebben. Dat kan diverse oorzaken hebben", vertelt een van onze diëtisten. "Wij helpen ze met dieetadviezen en praktische tips."

Dieet bij diabetes, hoge bloeddruk of andere aandoeningen

Bij bepaalde aandoeningen kan een diëtist helpen met het aanpassen van de voeding. "Denk aan mensen die diabetes hebben, een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, longaandoeningen of last hebben van de maag of darmen. Wat het beste werkt, is voor iedere persoon anders."

 

We geven daarnaast veel praktische informatie: hoe kan ik variëren, waar moet ik op letten in de supermarkt of hoe kan ik met mijn dieet omgaan in vakantie of als ik uit ga eten.

Wist u dat?

  • De diëtist bij uitstek de deskundige is op het gebied van voeding en dieet.
  • De diëtist u een behandeling op maat levert.
  • Onze diëtisten zowel cliënten behandelen en begeleiden binnen Land van Horne als mensen van buitenaf. Dit kan tijdens een spreekuur en bij u thuis.
  • Onze diëtisten gespecialiseerd zijn in voeding en dieetbehandeling bij de ouder wordende mens.
  • Onze diëtisten ook gespecialiseerd zijn in dieetbehandeling bij ziekte van Huntington, ziekte van Parkinson en bij de begeleiding van sondevoeding in de thuissituatie.
  • Onze diëtisten -indien nodig- samenwerken met onder andere artsen, logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten.

Vergoeding diëtist

Voor diëtetiek van Land van Horne hebt u een verwijzing nodig. Per jaar krijgt u 3 behandeluren vergoed uit uw basiszorgverzekering. Meer informatie over vergoedingen vindt u in uw polis van uw zorgverzekeraar. Komt u er niet goed uit, dan helpen de diëtisten u graag hierbij.

Contact 

Bewoners van een van de zorgcentra of aanleunwoningen van Land van Horne kunnen een afspraak maken met de diëtist. Voor thuiswonende mensen houden de diëtisten van het team Vitaal Thuis spreekuren in de zorgcentra in Weert en Budel. Als het nodig is, kunnen de diëtisten ook bij u aan huis komen. Voor een behandeling zijn de diëtisten beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Meer informatie? Neem dan tijdens kantooruren vrijblijvend contact met ons op.

 

088 987 82 04 dietetiek@landvanhorne.nl

Breed cursusaanbod van Vitaal Thuis

Iedereen wil graag vitaal ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig wonen. U kunt zelf een steentje hieraan bijdragen door uw mentale en lichamelijke veerkracht te vergroten. Wij helpen u hiermee op weg door het aanbieden van (preventieve) programma's. De behandelaren van Vitaal Thuis geven diverse (gratis) programma's die u nieuwe inzichten en praktische handvatten geven die direct toepasbaar zijn.