Training reuma
& artrose

 

De ergotherapeuten van Vitaal Thuis bieden het Joint Protection Programme aan. Dit is een korte training voor mensen bij wie reuma of artrose is vastgesteld. Mensen met reuma of artrose hebben reumatische, chronische gewrichtsontstekingen. De meesten hebben dan last van handproblemen. De training bij Reuma en artrose is erop gericht om te leren omgaan met pijnklachten en mogelijke vergroeiingen te voorkomen.Tijdens de training kunt u rekenen op gedreven en professionele trainers.

 

Vragen? Neem contact met ons op

Training

U ontvangt informatie over reuma en artrose, gewrichtsbescherming, het beweeglijk houden van de handen en het beheersen van vermoeidheid. U leert hoe u uw handgewrichten kunt gebruiken op een manier waarop de gewrichten en spieren de belasting aan kunnen. De ergotherapeuten van Vitaal Thuis begeleiden u hierbij.

 

Oefeningen

Het oefenen van dagelijkse handelingen is een belangrijk onderdeel van deze training. Tijdens de bijeenkomsten probeert u de gewrichtsbeschermende technieken uit en oefent u deze. Daarnaast wordt u gevraagd thuis oefeningen uit te voeren. Veel mensen met reuma en artrose ondervinden klachten bij voorbereidende handelingen bij het koken. Enkele strategieën die u leert:

  • aanpassen van bewegingspatronen om belasting van gewrichten te verminderen
  • aanpassen van handelingen: vereenvoudigen, herstructureren, plannen, tempo veranderen
  • gebruik van handige hulpmiddelen

Voor wie

Het training is bedoeld voor personen bij wie Reumatoïde Artritis (reuma) of artrose is vastgesteld.

 

Kosten en vergoeding

In de meeste gevallen wordt de training bij Reuma en artrose vergoed door uw zorgverzekeraar als u een verwijzing van de huisarts of specialist (bijvoorbeeld reumatoloog) heeft. Indien uw zorgverzekeraar deze training vergoedt, dan kan Vitaal Thuis de kosten van de training rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor de training van uw eigen risico afgaan. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Waar & wanneer

Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten en start op verschillende momenten in het jaar 

  • Startdatum 27 september - 13.30 tot 16.00 uur
    Bijeenkomsten vinden plaats op: 27 september, 4, 11 en 18 oktober.
    Locatie: Zorgplein Land van Horne, Vogelsbleek 1 in Weert.

 

Wilt u graag deelnemen, maar bent 1 of meerdere bijeenkomsten verhinderd? Neem dan contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Meld u aan 

Meld u aan voor het programma door het onderstaande formulier in te vullen en op 'verzenden' te klikken.

Vragen met een * zijn verplicht
Geen actuele items gevonden