14-04-2023

Woonzorgcentrum Eegelshoeve heropend na uitbreiding

Een jaar nadat de bouwwerkzaamheden van start gingen is woonzorgcentrum Eegelshoeve, onderdeel van Stichting Land van Horne, op vrijdag 14 april feestelijk heropend.

Onder toeziend oog van cliënten, medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en andere genodigden heropende burgemeester Blok het woonzorgcentrum officieel met het doorknippen van een lint. Waarna er geproost werd op deze heugelijke gebeurtenis. Teamleider Loes Hunnekens is trots: "Door de uitbreiding van Eegelshoeve en de inzet van zorgtechnologie hebben we van het woonzorgcentrum een nog prettigere plek gemaakt om te wonen en te werken."

23 extra woonvoorzieningen


De sluiting van zorgcentrum Witven en de groeiende behoefte aan wonen met zorg in de regio waren voor Land van Horne aanleiding om Eegelshoeve uit te breiden. Vorig jaar april startte Wijnen Bouw met de verbouwing van ruimtes die vrij waren gekomen in het woonzorgcentrum na het vertrek van GGZ Oost Brabant. Deze ruimtes zijn verbouwd tot 6 appartementen voor mensen met lichamelijke klachten en een extra woongroep voor mensen met dementie. Daarnaast zijn ook de bestaande groepswoningen van Eegelshoeve uitgebreid. "In totaal hebben we 23 extra woonvoorzieningen gerealiseerd", vertelt Loes. "De eerste cliënten zijn vorige week verhuisd."

 

Maximale bewegingsvrijheid
Eegelshoeve is ook voorzien van leefcirkels, met deze zorgtechnologie krijgen cliënten met dementie op een veilige manier meer bewegingsvrijheid. Loes: "Door de inzet van leefcirkels kunnen cliënten zelfstandig naar een andere woongroep lopen of een bezoekje brengen aan de gasterij. Als aanvulling op de leefcirkels kunnen we ook GPS inzetten, zodat cliënten zelfstandig naar buiten kunnen. De inzet van de techniek is maatwerk om ervoor te zorgen dat alle cliënten zoveel mogelijk eigen regie en vrijheid behouden."

 

_JAN5089.jpg