19-06-2024

Vrijwilligerswerk bij Land van Horne geeft Paul plezier en voldoening

Paul Beke verhuisde in 2020 met zijn echtgenote vanuit Zaandam naar Weert op zoek naar een landelijke woonomgeving. “Er is geen fijnere manier om te integreren en nieuwe mensen te ontmoeten, dan het oppakken van vrijwilligerswerk”, vertelt Paul gepassioneerd. Er kwamen dan ook al snel mooie uitdagingen op zijn pad.

Gewend om een drukke agenda te hebben als voormalig docent en intern begeleider op een basisschool in Amsterdam had Paul, naast ander vrijwilligerswerk, nog een plekje vrij in zijn weekplanning. Toen hij de vacature chauffeur bij de dagbesteding van Land van Horne zag, bedacht hij zich niet lang en startte hij bij diverse dagbestedingsprojecten. Ontroerd door de dankbaarheid van de mensen, die hij vervoerde, wilde hij graag nog meer voor hen betekenen. Dit resulteerde in het ondersteunen van de activiteiten bij dagbesteding Keenterhart en bij dagbehandeling Martinus.

Met en voor mekaar
“Ik geniet van de wijze waarop de mensen opbloeien door het sociale contact en dat ik een steentje kan bijdragen aan hun fijne dag. Het geeft me een fijn gevoel.” Wat Paul vooral aanspreekt in het vrijwilligerswerk is de positieve wijze waarop medewerkers en vrijwilligers er samen de schouders onder zetten om mensen een fijn moment te bieden.
 
Ben je geïnspireerd door het verhaal van Paul en wil je meer informatie over het werk van een vrijwilligerschauffeur bij Land van Horne? 

 

Klik dan hier