02-05-2024

Vanaf nu logeerbedden in revalidatiecentrum in Weert vooraf reserveren

Soms heeft u tijdelijk extra zorg nodig, bijvoorbeeld om mantelzorgers (partner of familieleden) te ontlasten of te herstellen na een operatie. Bij kortdurend verblijf ontvangt u korte tijd zorg in een zorgcentrum. Bent u een mantelzorger en wilt u op vakantie of een tijdje worden ontlast? Dan kunt u vanaf nu op het zorgplein in Weert een logeerkamer reserveren.

Logeerkamers

Wilt u als mantelzorger op vakantie of bent u tijdelijk niet in staat om voor uw naaste te zorgen? Dan kunt u mogelijk hiervoor een logeerkamer reserveren. In het geriatrisch revalidatiecentrum aan het zorgplein Land van Horne in Weert zijn kamers beschikbaar waar uw naaste tijdelijk kan verblijven met de zorg die hij of zij nodig heeft. Dit tijdelijk verblijf is ter ontlasting van u als mantelzorger.

 

Woont u in de gemeente Weert, Leudal of Nederweert? Dan kunt u een toewijzing aanvragen waardoor u maximaal 42 etmalen per jaar gebruikt kunt maken van o.a. de logeerkamers. Zo kunt u ook het verblijf van uw naaste beter plannen.

 

Tijdelijk verblijf

Is er een medische noodzaak waardoor u of een naaste tijdelijk niet meer thuis kan wonen of waardoor u of een naaste na een opname in het ziekenhuis nog niet naar huis kan? Ook dan kunt u tijdelijk bij ons verblijven. Met als doel om uiteindelijk weer naar huis te gaan. Een tijdelijk verblijf duurt minimaal 24 uur en maximaal 3 maanden. Dit verblijf is mogelijk in Weert in het Geriatrisch revalidatiecentrum of zorgcentrum Hieronymus of in Haelen in zorgcentrum St. Elizabeth.

 

Wat heeft u nodig voor een tijdelijk verblijf?

Voor alle vormen van kortdurend verblijf is een indicatie nodig:

Voor de logeerkamers heeft u een indicatie nodig van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), deze indicatie kunt u bij uw gemeente aanvragen, of de Wet langdurige zorg (Wlz).

Voor medisch tijdelijk verblijf is een indicatie van uw huisarts of medisch specialist nodig.

 

Interesse?

Wilt u meer weten over een tijdelijk verblijf bij Land van Horne? De cliëntadviseurs revalidatie denken graag met u mee over welke tijdelijk zorg nodig is en hoe u deze kunt aanvragen. Neem contact op met hen via 088 987 85 55 of via csd@landvanhorne.nl.