24-08-2023

Samen werken in de wijken Keent en Moesel

Vanaf mei 2022 werken medewerkers van gemeente Weert, Wonen Limburg, Punt Welzijn, Land van Horne, de Zorggroep, MetGGZ, Vincent van Gogh en PSW vanuit één centrale locatie voor de wijken Keent en Moesel. Een fijne samenwerking die buurtbewoners inmiddels goed weten te vinden.

In de panden op Dries 66 en Dries 80 is ‘Keent Moesel Centraal’ gevestigd. Een plek waar zo’n 25 werk- en overlegplekken zijn. De naam Keent Moesel Centraal is gekozen omdat het een centrale plek tussen de twee wijken is waar alles rond zorg, welzijn en wonen samenkomt.

 

De lijntjes zijn kort

Wijkverpleegkundige Mieke Janssen van Land van Horne is ook regelmatig op de plek in de wijk te vinden. “Door Keent Moesel Centraal zijn de lijntjes tussen de organisaties kort waardoor je makkelijk met elkaar overlegt, je elkaar beter kent en je meer met elkaar kunt meedenken. Het is een fijne manier van werken in de wijk voor de buurtbewoners. Die weten ons ook goed te vinden. Ze lopen regelmatig binnen met een vraag en kunnen direct geholpen worden door de juiste organisatie.”

 

Samenwerking

Alle organisaties kijken door de samenwerking ook breder. Mieke benoemt een mooi voorbeeld. “Een collega van Wonen Limburg signaleerde dat een bewoner van een van hun panden mogelijk thuiszorg nodig had. Een wijkverpleegkundige is vervolgens samen met deze medewerker op huisbezoek geweest wat uiteindelijk ervoor zorgde dat de thuiszorg is opgestart. Een voorbeeld van de manier waarop we samenwerken. ”