07-09-2023

Samen actief blijven houdt u gezond en zelfredzaam

Zelfstandig thuis wonen: een waardevol goed. Soms is daar wat extra ondersteuning voor nodig, wanneer iemand bijvoorbeeld (beginnende) geheugenproblemen krijgt of een lichamelijke beperking heeft. Bij dagbesteding Kwartierstaete in Stramproy brengen we weer structuur aan in de dag door middel van een zinvolle, prettige invulling. In een dorpse en huiselijke sfeer, met oog voor elkaar, waarbij het hebben van een fijne dag voorop staat.

Betrokkenheid in de buurt
Bij de dagbesteding werken diverse enthousiaste professionals en vrijwilligers samen om u een fijne dag te bezorgen. Daarbij kijken we naar ieders behoeften, wensen en mogelijkheden. En omdat Kwartierstaete zich in de kern van Stramproy bevindt, zijn er ook mogelijkheden om mee te doen aan activiteiten in het dorp. Bijvoorbeeld gezellig samen wandelen naar de markt of een boodschap doen.

 

Ook voor mantelzorgers
Dagbesteding is niet alleen voor deelnemers een leuke, veilige en goede manier om de dag door te brengen. Het geeft mantelzorgers ook een mogelijkheid om de zorg even uit handen te geven en op te laden. Truus bracht haar moeder eerst drie keer per week naar Kwartierstaete. "Het geeft gewoon rust. Je weet dat ze goed verzorgd wordt en ook mijn vader had weer even de tijd om zijn eigen ding te doen en op te laden. Ik ben daar echt 100% tevreden over".

 

Hoe ziet een dag eruit?
We starten de dag tussen 9 en 9.30 uur en ondernemen dan allerlei activiteiten in de huiskamer of in de buitenlucht. Tussen de middag eten we gezamenlijk de maaltijd en is er gelegenheid om even te rusten. Rond 15.30 uur sluiten we de dag weer af.

 

Interesse?
kom dan op 25, 27 of 29 september een kijkje nemen en een kop koffie drinken. U bent welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.