28-06-2023

Replica Nachtwacht schittert in Eegelshoeve

In de gasterij van woonzorgcentrum Eegelshoeve in Someren schittert een replica van de Nachtwacht op ware grootte. De replica staat tot en met maandag 17 juli 2023 in de gasterij van het woonzorgcentrum, dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Iedereen is van harte welkom om het wereldberoemde schilderij te komen bewonderen. En dat is volgens Renske en Ans, bewoners van Eegelshoeve, zeker de moeite waard!

Het schilderij van Rembrandt dat Renske en Ans al eens in het Rijksmuseum zagen prijkt nu in de gasterij van Eegelshoeve. Renske: "Ik ben er trots op dat het schilderij hier te zien is. Het museum komt als het ware naar ons toe, dat is écht luxe."
Op de vraag wat de dames zo mooi vinden aan het schilderij antwoordt Ans: "Het is heel mooi en knap gemaakt." Renske vult aan: "Het is een wat donkerder schilderij, waarop allemaal interessante mensen staan in mooie kleding en hun beste pakken." Ans: "We hebben hier nu echt iets te kijken."


Nachtwacht on tour
Na 17 juli 2023 verhuist de replica van de Nachtwacht weer naar een ander verpleeghuis of seniorencomplex in Nederland. Het Rijksmuseum en Philips brengen sinds 2020 replica’s van de Nachtwacht naar locaties door heel Nederland, om mensen die niet in staat zijn een bezoek te brengen aan een culturele instelling een hart onder de riem te steken.