27-08-2024

Nauwere samenwerking tussen Land van Horne en Gilde Opleidingen brengt bbl-studenten dichter bij de praktijk

Goed nieuws voor studenten die bij zorgorganisatie Stichting Land van Horne werken én de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) van Gilde Opleidingen volgen, of gaan volgen. Vanaf het komende schooljaar tillen de organisaties hun samenwerking naar een hoger niveau. Door de verbeterde samenwerking krijgen bbl-studenten, ook bekend als collega's in opleiding, na de zomervakantie les in het 'Leerhuis' bij Land van Horne. Hier gaan zowel docenten van Gilde Opleidingen als professionals van Land van Horne lesgeven. Deze vernieuwingen zorgen voor een sterkere verbinding tussen onderwijs en praktijk.

Les in praktijkomgeving

Om studenten dichter bij de praktijk te brengen en het leren van én met elkaar te bevorderen, gaan medewerkers van het Opleidingsbureau van Land van Horne praktijklessen ondersteunen. Zo leren studenten van professionals en krijgen ze een beter beeld van de werkomgeving. Daarnaast gaan studenten hun lessen volgen op twee verschillende locaties van Land van Horne, namelijk aan de Werthaboulevard en aan de Moesdijk in Weert.

Professioneel leertraject

Door deze vernieuwingen zijn de lijnen tussen de organisaties korter en is er betere onderlinge afstemming. De bbl-studenten zijn door deze samenwerking verzekerd van een professionele leeromgeving waar theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten en waarbij ze de juiste begeleiding krijgen van docenten, werkbegeleiders en collega’s in de zorg.

 

"We zijn erg enthousiast over deze vernieuwde samenwerking," zegt Marcella Grasmeyer, teamleider Opleidingsbureau van Land van Horne. "Het stelt ons in staat om toekomstige zorgprofessionals nog beter op te leiden en hen een sterke basis te geven voor hun loopbaan in de zorg."

 

Wil jij graag werken in de zorg? Dan zijn er diverse mogelijkheden voor het volgen van een opleiding. Check hiervoor de werkenbij website van Land van Horne.