11-04-2023

Jan Noblesse deelnemer programma Vitaal met Dementie "Ik heb de cursus gevolgd op aanraden van de casemanager Dementie, en wat heb ik er veel van geleerd!"

De vrouw van Jan Noblesse heeft dementie. Op aanraden van de casemanager Dementie heeft hij samen met zijn vrouw de cursus Vitaal met Dementie gevolgd. De heer Noblesse deelt graag zijn verhaal in de hoop dat het anderen ook helpt.

"Iedereen boven de 60 jaar heeft wel eens een vergeetmomentje, maar toen ik vaker dingen moest herhalen bij mijn vrouw ging ik op zoek naar meer informatie. Ik heb de cursus Vitaal met Dementie gevolgd op aanraden van de casemanager Dementie, en wat heb ik er veel van geleerd!

 

Als je merkt dat de persoon waarmee je samenleeft anders is dan anders, meld je dan direct aan voor de cursus en stel het niet uit. Je hebt er zo veel aan; je wordt oplettender en rustiger, je leert in deze cursus hoe je bepaalde dingen het beste kunt overbrengen aan je partner en je bent beter voorbereid op de toekomst.

 

Voordat de cursus begon hebben we een intakegesprek gehad met de trainers. Mijn vrouw heeft enkele keren deelgenomen, alleen bij de sessies wat voor haar relevant was. We komen nog steeds met de deelnemers van de cursus bij elkaar, samen met een trainer. We delen dan ervaringen en het verdere verloop. Jawel, ik raad de cursus iedereen aan!

 

Ondanks de vreselijke ziekte, maken mijn vrouw en ik er samen iets van. We richten ons op positieve dingen. Zo gaan we samen eropuit en kijken we naar televisieprogramma's over reizen en koken. Mijn vrouw maakt zich vaker zorgen over wat er nog allemaal gaat gebeuren. Maar ik zeg dan: 'Dit hebben we en dat houden we vast. Wat er komen gaat, dat zien we wel'."