21-03-2024

Donna combineert Hulp bij de Huishouding met haar gezinsleven

Maak kennis met Donna, moeder van 2 meiden, schrijfster van een boek en al 3 jaar werkzaam als medewerker Hulp bij het Huishouden bij Land van Horne in de gemeente Leudal. Nieuwsgierig? Lees haar verhaal!

"Eerst werkte ik in het familiebedrijf, maar uiteindelijk besefte ik dat ik wat anders wilde. Een vriendin van mij wees mij op de functie Hulp bij het Huishouden. Zij deed dit zelf met erg veel plezier en dacht dat het écht iets voor mij was. Nou, die vriendin had dus gelijk!

 

Ik zocht namelijk een nieuwe uitdaging met genoeg flexibiliteit om het te kunnen combineren met de zorg voor mijn jonge kinderen. Iets waarbij ik echt kon bijdragen én contact had met mensen, want dat lag mij altijd wel.

 

Het contact met nieuwe cliënten moet in het begin soms wel even groeien, maar naarmate je er langer komt, dan ontstaat er ook echt een band. Je komt vrijwel altijd eerst even binnen met een praatje over hoe het gaat, vervolgens ga je aan de slag en soms drink je nog wat samen.

 

Momenteel heb ik 7 vaste adressen waar ik wekelijks heen ga om te huishoudelijke taken te verrichten. Sommige adressen bezoek ik zelfs tweemaal per week. Gemiddeld ben ik zo'n 2 tot 2,5 uur per keer bij de cliënt., maar dit wordt bepaald door de WMO indicatie (wet maatschappelijke ondersteuning) dat de gemeente afgeeft voor de behoefte van de cliënt.

 

Sommige cliënten doen zelf wat ze kunnen en dan ondersteun ik vooral bij de zwaardere klussen, sommige cliënten zijn heel kwetsbaar en hebben veel meer ondersteuning nodig in het huishouden, maar ik heb ook een cliënt met een verstandelijke beperking die zelfstandig woont en juist wat aansturing nodig heeft. Met deze persoon ga ik altijd samen gezellig aan de slag.

 

We werken in principe met een vast werkzaamhedenrooster qua huishoudelijk taken vanuit de WMO. Maar ik ga vooral ook in gesprek met wat de wensen van de cliënt zijn. Als deze de voorkeur heeft dat de badkamer wekelijks spik en span is, dan heb ik hier zeker aandacht voor. Maar het is wel fijn om kaders te hebben en ondersteund te worden door eerder genoemd rooster, want er zijn ook wel eens cliënten die meer vragen dan wat in deze toegestaan is.

 

Ik vind het heerlijk om er voor de cliënten te zijn, het zijn erg leuke mensen en daar zet ik me graag voor in. Dát maakt voor mij het werk. Maar ook dat je er ook kunt zijn voor je gezin, het is de ideale combinatie. Ik snap niet dat er niet meer mensen dit werk doen!"

 

Wil jij net als Donna ook als Hulp in het Huishouden bij jou in de buurt aan de slag?

 

Check dan hier de vacature!