10-04-2023

Dhr. Stultiens, cliënt van Vitaal Thuis "Als ik had geweten wat een logopedist voor mij kan betekenen...."

De heer Stultiens had al jaren last van een hese stem. Uiteindelijk is hij via de Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) van het ziekenhuis doorverwezen naar de logopedist van Vitaal Thuis. Voor de heer Stultiens is de behandeling een verademing. Zijn heesheid is een stuk minder. Als hij eerder had geweten wat een logopedist voor hem kan betekenen, dan had hij veel eerder een afspraak gemaakt.

Speciale behandeling
Volgens logopedist Marlou is de heesheid van de heer Stultiens het gevolg van verkeerd stemgebruik: "De spieren rondom de stembanden waren stijf en gespannen. Zij deden het werk in plaats van de stembanden. Deze spieren zijn middels een speciale massagetechniek, manuele facilitatie, los gemasseerd. Nu houdt meneer zijn spieren zelf los door rek- en ontspanningsoefeningen. Ook hebben we tijdens de behandeling veel geneuried en gebubbeld (Lax Vox) in water, de trillingen zorgen voor ontspannen stembanden."

 

Behandelplan
De behandeling bij de logopedist van Vitaal Thuis startte vorig jaar augustus. "In het begin ging ik wekelijks naar Marlou, maar na zes weken ging het al een stuk beter en hebben we het afgebouwd naar tweewekelijks. Als stok achter de deur hebben we nu nog enkele controles gepland staan", vertelt de heer Stultiens.

 

Blijf er niet mee rondlopen
Meneer heeft zo veel profijt van de behandeling, dat hij dagelijks oefeningen doet die hij geleerd heeft. "Ik had er echt last van en ben dan ook meer dan blij en tevreden over de behandeling. Dus blijf bij stemproblemen er niet mee rondlopen. Een logopedist kan meer betekenen dan alleen bij spraakproblemen."

 

Contact
Vitaal Thuis is onderdeel van Land van Horne. De specialisten bieden behandeling en begeleiding aan voor thuiswonende ouderen en mensen met een chronische aandoening. Wilt u weten wat de behandelaren van Vital Thuis voor u of uw naaste kunnen betekenen? Neem contact op via:

 

088 987 85 00  vitaalthuis@landvanhorne.nl

 

Vitaal Thuis biedt diverse therapievormen aan:

  • Fysiotherapie
  • Ergotherapie
  • Logopedie
  • Diëtetiek
  • Psychologie
  • Ouderengeneeskunde
  • Geestelijk verzorging