22-03-2023

Dhr. Steijvers, cliënt Vitaal Thuis: "Het was erg fijn dat de behandelaren elkaar op de hoogte hielden. Dit scheelde ons veel energie en tijd."

Ongekende doorzettingsvermogen, dat heeft de heer Steijvers. Eind vorig jaar kreeg hij twee herseninfarcten vlak achter elkaar: "Ik kon helemaal niets meer, niet praten, niet lopen." Dankzij zijn enorme wilskracht, de steun van zijn vrouw en de behandelaren van Vitaal Thuis kwam hij enkele maanden later (in april) zelfstandig wandelend naar het Behandelcentrum voor een interview. Iets wat enkele maanden geleden nog ondenkbaar was.

 

 

Behandelingen aan huis
De heer Steijvers is na zijn herseninfarcten op aandringen van zijn vrouw niet opgenomen in het ziekenhuis en revalidatiecentrum, wel heeft hij alle onderzoeken in het ziekenhuis gehad. "Ik heb de volledige zorg van mijn man direct op mij genomen. Het ziekenhuispersoneel waarschuwde me nog: 'je weet niet waar je aan begint', maar voor mij was het vanzelfsprekend. Zorgen voor je man doe je gewoon." De neuroloog van het ziekenhuis bracht ze in contact met Vitaal Thuis en de behandelingen werden direct bij thuiskomst opgestart: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Alle behandelingen waren aan huis.

 

Persoonlijke doelen
De heer Steijvers had vanaf het begin een duidelijk doel voor ogen: "Ik vroeg aan de fysiotherapeut of ik ooit weer kon spelen met mijn kleinkinderen en ze antwoordde stellig dat we dat voor elkaar gingen krijgen. En inderdaad het is gelukt! Ik had niet verwacht dat ik in zo'n korte tijd zo veel weer zou kunnen doen." Dankzij zijn doorzettingsvermogen en de intensieve en multidisciplinaire behandelingen verloopt het herstel voorspoedig. Dit bevestigt ook fysiotherapeut Sascha: "Het is een model cliënt. Heeft hij een doel behaald, dan verzint hij weer een nieuw doel."

 

Onderlinge afstemming
De familie Steijvers hebben het als zeer prettig ervaren dat alle behandelaren van dezelfde organisatie zijn. "In het begin kwamen we in een rollercoaster terecht, we kwamen tijd tekort. Het was erg fijn dat de behandelaren elkaar op de hoogte hielden, zodat wij niet alles opnieuw hoefden uit te leggen. Dit scheelde ons veel energie en tijd." Inmiddels zijn enkele behandelingen afgeschaald, zo komt de diëtiste nog maandelijks aan huis en de ergotherapeut tweewekelijks. De logopedie is succesvol afgerond, maar de heer Steijvers doet nog steeds dagelijks de oefeningen. Fysiotherapeut Sacha komt nog wekelijks aan huis voor behandeling. Ze hebben een nieuw doel waar ze de komende tijd samen aan werken, namelijk fietsen.

Het echtpaar is zeer tevreden over alle behandelaren, maar met fysiotherapeut Sacha hebben ze een speciale band: "Als behandelaar is ze goud waard, maar ook als persoon. We kunnen samen lachen, maar we kunnen ook onze verhalen bij haar kwijt. Beter hadden we niet kunnen treffen."

(Het interview heeft in april 2021 plaatsgevonden)


Vitaal Thuis is onderdeel van Land van Horne. De specialisten  bieden behandeling en begeleiding aan voor thuiswonende ouderen en mensen met een chronische aandoening. Wilt u weten wat de behandelaren van Land van Horne voor u of uw naaste kunnen betekenen? Neem contact op via 088 987 85 00 of stuur een e-mail naar VitaalThuis@landvanhorne.nl.

 

Vitaal Thuis biedt diverse therapievormen aan:
- Fysiotherapie
- Ergotherapie
- Logopedie
- Diëtetiek
- Psychologie
- Ouderengeneeskunde
- Geestelijk verzorging
- Maatschappelijk werk