01-01-2023

Dagbehandeling (beginnende) dementie of verandering in gedrag nu ook in Nederweert

Uw moeder is al op leeftijd en vergeet steeds meer dingen. Ze woont thuis, maar het gaat moeizamer. U maakt zich zorgen; is het dadelijk nog wel verantwoord dat ze thuis woont? Maar ze wil niet verhuizen en dat wilt u eigenlijk ook niet. Dagbehandeling van Land van Horne kan uw moeder ondersteunen, waardoor ze (langer) thuis kan wonen. Ook ondersteunt het u als mantelzorger. Vanaf 1 januari 2023 is dagbehandeling ook in zorgcentrum St. Joseph mogelijk.

Voor wie is dagbehandeling?
De dagbehandeling in St. Joseph is speciaal voor mensen met (beginnende) dementie bij wie het gedrag verandert. Een persoon kan in aanmerking komen als hij of zij een dementiediagnose nodig heeft en extra aandacht en begeleiding waarbij inzet van behandelaars gewenst is. Bijvoorbeeld: iemand heeft dagbesteding nodig vanwege sociaal isolement, maar ook fysiotherapie om mobiel te kunnen blijven, of advies van een psychologe bij de omgang met het gedrag.

 

Sfeer, dagritme en activiteiten
De deelnemer kan een paar keer per week naar de dagbehandeling komen. Voor deze doelgroep is een sfeer van vertrouwen, veiligheid en een vaste dagstructuur belangrijk. Dat bieden we tijdens deze vorm van dagbehandeling en dat geeft de deelnemers rust.
We bieden activiteiten aan afgestemd op de interesse en mogelijkheden van de cliënt, zoals muziek, beweging, wandelen en diverse spelvormen (dit kan ook op de spelcomputer). Tussen de middag lunchen we samen in de huiskamer. Tijdens het dagprogramma richten we ons ook op het vertragen van achteruitgang, het verbeteren van dag- en nachtritme of verbetering van bepaald gedrag door een juiste benadering van de persoon.
 
Ondersteuning mantelzorg
Vaak heeft de partner, zoon of dochter of ander familielid al lange tijd gezorgd voor de cliënt. Ook al doen zij dit graag; soms kan het toch te veel worden. Dagbehandeling ondersteunt het thuis wonen van de kwetsbare oudere en neemt een deel van de zorg uit handen. We hebben veel aandacht voor de familie en andere mantelzorgers.

 

Contact
Heeft u vragen? Uw huisarts kan u mogelijk meer vertellen of neem gerust vrijblijvend contact met een cliëntadviseur. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via: 0900 333 55 55 of stuur een e-mail naar csd@landvanhorne.nl.