23-07-2024

Blijven bewegen en meer ritme door dagbesteding in St. Joseph

Na een traject in het geriatrisch revalidatiecentrum in Weert is meneer van Hoof gestart met dagbehandeling in St. Joseph in Nederweert om daar, door te gaan met zijn revalidatie. Nadat de behandelingen stopten is hij in St. Joseph gebleven bij de dagbesteding. Hier gaat hij inmiddels drie dagen in de week naartoe. “Een fijne plek!” volgens Jan van Hoof.  

In eerste instantie begint Jan bij de dagbehandeling in St. Joseph, dat betekent dat hij naast dagbesteding ook behandelingen krijgt om te revalideren. “Ik kreeg ondersteuning van de fysiotherapeut, maar ook vanuit een psycholoog en ergotherapie. Er waren veel disciplines bij betrokken. Zo liep de revalidatie ook toen ik weer thuis woonde door. De behandelingen zijn uiteindelijk gestopt omdat er geen verbetering meer te zien was in mijn revalidatie. Ik krijg dus nu geen behandeling meer maar kon wel blijven voor dagbesteding.” Legde Jan uit.  
 
Fijne plek 
Meer sociale contacten, dagritme en beweging zijn de belangrijkste redenen voor Jan en zijn vrouw Gerrie om nu nog gebruik te maken van de dagbesteding. “Ik ga er graag naartoe” aldus Jan. “Je kunt gezellig praten met iedereen of meedoen met een van de activiteiten. En ik ga elke keer even fietsen in de fysioruimte, ondanks dat met dagbehandeling is gestopt kun je daar gebruiken van maken. Dus ik blijf meer bewegen. Dat is goed voor mijn gezondheid. De medewerkers en vrijwilligers helpen je graag. Het is een fijne plek, ik zou het iedereen aanraden.” 
 
Een uitkomst  
Gerrie, de vrouw van Jan vertelt dat ook zij blij is met de dagbesteding. “Jan heeft weer meer ritme en sociale contacten. Thuis was het eigenlijk niet meer te doen. Zijn COPD en achteruitgaande gezondheid helpt hier ook niet bij. De dagbesteding is daarom een uitkomst. Eerst bracht ik Jan zelf, nu wordt hij door een vrijwilliger met een busje opgehaald. Jan vertelt, “Ik woon het verste weg dus wordt vaak als eerste opgehaald. Maar dat is niet erg, ik heb zelf jarenlang als vrijwilliger op de bus gewerkt om ouderen op te halen, dus ik weet wat het is.”