Maandag 23 oktober

Verder na een beroerte (Weert)

Een beroerte, zoals een herseninfarct, TIA of hersenbloeding, is een ingrijpende gebeurtenis. Zowel voor de persoon die het heeft doorgemaakt, maar ook voor zijn of haar partner. Het vinden van een nieuwe balans vraagt van beiden energie, geduld en creativiteit. De behandelaren van Vitaal Thuis kunnen u hierbij (op weg) helpen met het programma Verder na een beroerte. U en uw partner krijgen handvatten om een goede balans te vinden tussen wat de beroerte van u en uw partner vraagt en hoe u hiermee kunt omgaan. Het is gericht op dat wat nog wel kan, ondanks de beperkingen. Middels oefeningen en het delen van ervaringen met andere deelnemers gaat u zelf actief aan de slag. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.


Het programma Verder na een beroerte is opgebouwd volgens de PEPP4ALL methode. Dit is hét wetenschappelijk onderbouwde zelfmanagement programma voor chronische zieken, mantelzorgers en hulpverleners. U kunt rekenen op gedreven en professionele trainers met jarenlange praktijkervaring.

 

Programma

Verschillende onderwerpen komen aan bod:

  • gezondheidsbevordering
  • omgaan met stress
  • angst & depressie
  • sociale ondersteuning

 

Voor wie

Voor mensen die 6 maanden of langer geleden een beroerte hebben doorgemaakt, en voor hun partner of mantelzorger. Het programma bestaat uit het delen van informatie, uitwisselen van tips en ervaringen en uit oefeningen waar de deelnemers actief mee aan de slag gaan, tijdens de bijeenkomsten en tussendoor thuis.

 

Data bijeenkomsten

Dit programma bestaat uit 8 bijeenkomsten en start op maandag 23 oktober 2023 in Weert (locatie: Zorgplein Land van Horne, Vogelsbleek 1). De bijeenkomsten vinden plaats op de maandag van 14.00 tot 16.00 uur. 

 

Data overige bijeenkomsten:

30-10-2023

06-11-2023

13-11-2023

20-11-2023

27-11-2023

04-12-2023

11-12-2023

 

Aanmelden

Deelname aan het programma Verder na een beroerte is gratis. Aanmelden is verplicht en kan door eem e-mail te sturen naar vitaalthuis@landvanhorne.nl met uw naam en telefoonnummer. De uiterlijke aanmelddatum is 3 weken voor de aanvang van het programma. Vol = vol. 

 

Na aanmelding neemt de trainer binnen twee weken contact met u op om de aanmelding met u te bespreken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Audrey Dieteren via 088 987 82 21 of Cynthia Louwers via 088 987 86 93.

     Terug