Maandag 12 augustus

Valpreventieprogramma In Balans (Weert)

Zelfstandig en zeker op de been met het valpreventieprogramma In Balans

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met het valpreventieprogramma In Balans verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Bovendien leert u nieuwe mensen kennen in uw wijk en verbetert uw algehele conditie, zodat u langer de dagelijkse dingen kunt blijven doen, zoals boodschappen en bezoekjes aan familie. 
 
Programma 
Het valpreventieprogramma In Balans is in groepsvorm en wordt gegeven door een van onze fysiotherapeuten. Het programma duurt in totaal dertien weken en bestaat uit:

  • 3 weken bijeenkomst (1 keer per week een bijeenkomst van 2 uur)
  • 10 weken training (2 keer per week een training van een uur)


De bijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, testen en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi en zijn erop gericht om uw evenwicht en spierkracht te verbeteren. U krijgt ook tips om hier thuis aan te werken. 

U ontvangt bij aanvang een cursusboek, hierin kunt u de behandelde onderwerpen rustig nalezen. Alle oefeningen staan hierin duidelijk beschreven en worden in beeld gebracht met foto’s.

Voor wie 
Het preventieprogramma In Balans is geschikt voor zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker op de been voelen, bang zijn om te vallen, of in het verleden weleens zijn gevallen. Deelnemers dienen woonachtig te zijn in de gemeente Weert.

Planning 
Startdatum: maandag 12 augustus 2024
De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 12 augustus, 19 augustus, 26 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. 
De trainingen zijn op maandag en woensdag (vanaf maandag 2-9 tot en met woensdag 6-11) van 10.00 tot 11.00 uur.

 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen.
Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. VOL = VOL 
 
Locatie 
Het programma vindt plaats in buurthuis Boshoven (Ehrenstein 10, Weert)
 
Kosten 
De kosten bedragen €25,- per persoon.
 
Aanmelden of meer informatie 
Meldt u aan door te mailen naar vitaalthuis@landvanhorne.nl met uw naam en telefoonnummer. De uiterlijke aanmelddatum is 1 week voor aanvang van het programma. 

 

Na aanmelding nemen wij contact met u op voor een telefonische screening. Als u in aanmerking komt voor deelname, ontvangt u van ons verdere informatie.

 

Bekijk het complete aanbod van programma’s

     Terug