Vrijdag 16 juni

Training bij Reuma en artrose (Weert)

De ergotherapeuten van Vitaal Thuis bieden het Joint Protection Programme aan. Dit is een korte training voor mensen bij wie reuma of artrose is vastgesteld. Mensen met reuma of artrose hebben reumatische, chronische gewrichtsontstekingen. De meesten hebben dan last van handproblemen. De training bij Reuma en artrose is erop gericht om te leren omgaan met pijnklachten en mogelijke vergroeiingen te voorkomen.Tijdens de training kunt u rekenen op gedreven en professionele trainers met jarenlange praktijkervaring.


Informatie en begeleiding
U ontvangt informatie over reuma en artrose, gewrichtsbescherming, het beweeglijk houden van de handen en het beheersen van vermoeidheid. U leert hoe u uw handgewrichten kunt gebruiken op een manier waarop de gewrichten en spieren de belasting aan kunnen. De ergotherapeuten van Vitaal Thuis begeleiden u hierbij.

 

Oefeningen

Het oefenen van dagelijkse handelingen is een belangrijk onderdeel van deze training. Tijdens de bijeenkomsten probeert u de gewrichtsbeschermende technieken uit en oefent u deze. Daarnaast wordt u gevraagd thuis oefeningen uit te voeren. Veel mensen met reuma en artrose ondervinden klachten bij voorbereidende handelingen bij het koken. Enkele strategieën die u leert:

  • aanpassen van bewegingspatronen om belasting van gewrichten te verminderen;
  • aanpassen van handelingen: vereenvoudigen, herstructureren, plannen, tempo veranderen;
  • gebruik van handige hulpmiddelen.

 

Voor wie

Voor personen bij wie Reumatoïde Artritis (reuma) of artrose is vastgesteld.

 

Kosten en vergoeding
In de meeste gevallen wordt de training bij Reuma en artrose vergoed door uw zorgverzekeraar als u een verwijzing van de huisarts of specialist (bijvoorbeeld reumatoloog) heeft. Indien uw zorgverzekeraar deze training vergoedt, dan kan Vitaal Thuis de kosten van de training rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor de training van uw eigen risico afgaan. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

 

Data bijeenkomsten

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur en start op vrijdag 16 juni 2023 in Weert (gasterij De Mantel aan het Zorgplein Land van Horne - Vogelsbleek 1, Weert). De bijeenkomsten vinden plaats op de vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur. 

 

Data overige bijeenkomsten:

23-06-2023

07-07-2023

14-07-2023

 

 

Aanmelden

Aanmelden is verplicht en kan door eem e-mail te sturen naar vitaalthuis@landvanhorne.nl met uw naam en telefoonnummer. De uiterlijke aanmelddatum is 3 weken voor de aanvang van het programma. Vol = vol.

     Terug