Donderdag 31 oktober

Start programma: Omgaan met geheugenproblemen

Leven met geheugenverlies is ingrijpend. Het programma Omgaan met geheugenproblemen biedt handvatten

Met het ouder worden kan iedereen wat meer gaan vergeten. Soms zijn de geheugenproblemen echter ernstiger dan de ‘normale’ vergeetachtigheid. Geheugenproblemen zijn hinderlijk en brengen veranderingen met zich mee. Het kan veel vragen oproepen en gevoelens van onzekerheid teweeg brengen. Zowel degene die geheugenproblemen heeft, als hun naasten, moeten hiermee leren omgaan. U en uw partner ontvangen in het programma informatie over de gevolgen van geheugenproblemen en praktische tips.

 

Programma
Verschillende onderwerpen komen aan bod:

  • ontspannende activiteiten
  • sociaal netwerk
  • uitdagingen voor de zorgverlener
  • omgaan met stress en angst

 

Middels oefeningen en het delen van ervaringen gaat u zelf actief aan de slag. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Het programma is opgebouwd volgens de PEPP4ALL methode. Dit is hét wetenschappelijk onderbouwde zelfmanagement programma voor chronisch zieken en mantelzorgers. Er wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden in plaats van beperkingen, acceptatie en goed voor jezelf zorgen. U kunt rekenen op gedreven en professionele trainers met jarenlange praktijkervaring.
 

Voor wie

Het programma is bedoeld voor mensen van ongeveer 55 jaar en ouder die in hun dagelijks leven hinder ondervinden van geheugenproblemen. Samen met hun partner of mantelzorger volgen ze het programma.

 

Om achteraf teleurstellingen te voorkomen vindt na aanmelding een intakegesprek met u plaats om te kijken of het programma voor u geschikt is.

 

Waar & Wanneer

Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten en vindt plaats op het Zorgplein Land van Horne aan de Vogelsbleek 1 in Weert. U kunt u melden bij ingang 1 bij de receptie.

 

De bijeenkomsten vinden plaats op 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november, 5, 12 en 18 december.

 

Mocht u 1 of meerdere bijeenkomsten niet kunnen, maar u wilt toch graag deelnemen? Neem dan contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

 

Aanmelden

Deelnemen aan de cursus kan alleen na aanmelding. Er zijn geen kosten verbonden aan het programma. Uiterste aanmelddatum is 3 weken voor aanvang.

 

Meld u aan via vitaalthuis@landvanhorne.nl of bel naar  Audrey Dieteren via 088 987 8221 of Cynthia Louwers via 088 987 86 93. Vermeld bij uw aanmelding de volgende gegevens: naam, huisadres, e-mailadres en telefoonnummer.

 

     Terug