Donderdag 17 oktober

Amputatielotgenotengroep

Steun en begrip na een amputatie kan een enorm verschil maken

Een amputatie is een ontzettend ingrijpende gebeurtenis. Steun en begrip vinden na zo'n amputatie kan een enorm verschil maken in het leven van lotgenoten. De amputatielotgenotengroep van onze vrijwilliger Irma van Dooren (ervaringsdeskundige) komt elke derde donderdag van de maand bij elkaar en biedt ondersteuning. 

 

Praten, vragen, luisteren en leren van elkaar
De lotgenotengroep is bedoeld als aanvulling op professionele begeleiding door artsen en andere hulpverleners. De groep brengt mensen die een amputatie hebben ondergaan, of het nu na een ongeluk, ziekte of andere situatie is, met elkaar in verbinding en dient als ondersteuning. Het biedt een veilige omgeving waarin lotgenoten ervaringen kunnen delen, vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen in het proces van revalidatie en acceptatie. Irma: “Na een amputatie komt er veel op je af. Bij de lotgenotengroep kun je met al je vragen terecht.”

 

Wanneer?
De lotgenotengroep komt elke derde donderdag van de maand bij elkaar in Zorgcentrum Martinus, Vogelsbleek 1 in Weert. De bijeenkomst is van 11.00 tot 12.00 uur. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met Irma van Dooren:

 

06 23591762 of ivandooren@home.nl

 

     Terug